Project "Spelevaren"


Meer informatie

  • Scholen het Water op!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Amsterdamse project “Oost het Water Op” laat kinderen kennismaken met  Windsurfen, Zeilen, Roeien en Kanoën in de gymzaal. Zonder strand, water en wind maar met échte watersportbewegingen op hightech-trainingsmaterialen, simulatoren en ergometers. Door videoprojectie van helmcamera-beelden en aan apparaten gelinkte wedstrijdbanen, maken de “youngsters” op een bijzondere, innovatieve en leuke manier kennis met watersport. Zij worden hierbij ondersteund door watersportinstructeurs van Oost het Water Op. 

De organisatoren willen het plezier van watersport en de vele mogelijkheden om deze sporten in de buurt te beoefenen onder de aandacht brengen. In Amsterdam Oost kun je roeien, kanoën, zeilen en windsurfen bij maar liefst 10 watersportaanbieders.

Na het INDOOR SPELEVAREN in de gymzaal volgt het OUTDOOR SPELEVAREN op het water. Dit bestaat uit 3 introduktielessen bij de verschillende aanbieders. 

Docenten van de scholen zijn enthousiast. Ze willen hun leerlingen met zoveel mogelijk sporten in aanraking brengen, maar met watersport was dat in de gymzaal voorheen niet mogelijk.

“Veel kinderen kennen watersport alleen als toeschouwer vanaf de waterkant, televisie of incidenteel tijdens een zomeruitje. Vaak zijn ze enthousiast maar moet er nog wel wat gebeuren, willen zij de stap naar de watersport maken”, aldus Rob van Zanten, projectleider Oost het Water Op en directeur Nautiek Vaaropleidingen.

Voor dit project is een subsidie beschikbaar gesteld door NOC*NSF in het kader van de SportImpuls 2013. Het project omvat INDOOR en OUTDOOR SPELEVAREN, jaarlijks twee evenementen en een grootse finale tijdens Sail 2015. In twee jaar tijd zal het project op een 10-tal scholen door geheel Amsterdam Oost plaatsvinden.

Oost het Water Op is een samenwerking van watersportaanbieders, onderwijs en het stadsdeel, met als uiteindelijk doel in de komende twee jaar 4500 kinderen kennis te laten maken met watersport.